Røed Data

Vedlikeholdsavtale

Vedlikeholdsavtale

Etter at nettsidene er designet, er det mange som lar de være, og glemmer de. Det kan være dumt. Som på en datamaskin eller mobil er det stadig nye oppdateringer. Disse oppdateringene forbedrer bl.a. sikkerheten og legger til nye funksjoner. 
Om du ikke er interresert i de nye funksjonene, burde sikkerheten være av interesse. Hver eneste dag har jeg såkalte “brute force”-angrep mot nettsidene jeg administrer. Klarer de å få tilgang til nettsider og database, vil de endre innholdet på nettsidene dine, og evt begynne å sende ut spam.

Hvis dette skulle skje, må nettsidene bygges opp helt fra bunn. Med vedlikeholdsavtalen bruker jeg verktøy som overvåker nettsidene dine kontinuerlig, og sjansen for at noen klarer å bryte seg inn er minimal.

Under kan du lese om de viktigste verktøyene som ligger i vedlikeholdsavtalen

Nettside oppdatering

Oppdateringer

Det å holde nettsidene oppdatert sikkerhetsmessig, er viktig. Dvs. at det som ligger backend (systemet bak) holdes oppdatert. Jo mer avanserte funksjoner dere ønsker på nettsidene, jo oftere kommer det oppdateringer.  Jeg sjekker for oppdateringer jevnlig, og holder nettsidene deres oppdatert slik at muligheten for at uvedkommende bryter seg inn er lav.

Nettside backup

Backup

Selv med daglige oppdateringer, vil innbrudd på nettsidene være tilstede. Hver dag er det millioner av forsøk på å bryte seg inn på nettsider. Skulle de klare dette, vil filene som ligger bak å styrer nettsidene, bli ødelagt.
Med en backup tilgjengelig tar det ikke lange tiden før nettsidene er oppe å går igjen.

Nettside sikkerhet

Sikkerhet

Jevnlig sjekk av sikkerheten på nettsidene dine vil kunne forhindre angrep og innbrudd pga. f.eks. dårlige passord og utdaterte tillegg.

Nettside oppetid

Oppetid

Nettsidene kan bli utilgjengelige for besøkende pga. f.eks. en oppdatering eller at den du leier webhotell av har et problem. Ved å kontinuerlig følge med på nettsidene vil jeg få varsel hvis de er utilgjengelige og få de tilbake raskere.

Nettside lenker

Lenker

Alle lenkene på nettsidene vil bli sjekket og testet jevnlig. Ved feil vil dette fanges opp raskt, og kunne bli rettet.

Nettside ytelse

Ytelse

At nettsidene er så raske som mulig er viktig for opplevelsen til besøkende.